Selecteer een pagina

Lijfbegeleiding


 

Het lichaam vormt de basis van ons leven. Ons lijf stelt ons in staat de wereld te ervaren, te voelen en er interactie mee te hebben. Door onze zintuigen komt deze wereld bij ons binnen en wordt zij onderdeel van ons. Ons lichaam heeft ook een geheugen. Nare ervaringen en ongeuite emoties kunnen vast komen te zitten in het lijf als spanning. Door deze spanning raken we uit contact met ons lichaam hierdoor uit contact met onszelf en anderen om ons heen. In al mijn werk met mensen de afgelopen jaren heb ik zelf ervaren er iets is dat ieder mens verbindt, ongeacht leeftijd, cognitief niveau, afkomst, trauma’s etc.: het verlangen naar contact, naar wederkerigheid met de ander. Juist dat vermogen om te verbinden kunnen we tijdelijk kwijtraken als ons lijf vast zit.

Bij de Zachte Landing beschouwen we jouw lijf als leidend. Met zachtheid en aandacht maken we ruimte voor jouw lichaam. Samen luisteren we naar wat jouw lijf wil vertellen. Door middel van oefeningen, beweging, meditatie en aanraking bouwen we samen de sessie op.

Ja.. maar wat doen we dan precies?

Zo’n sessie kan er bijvoorbeeld zo uitzien: We beginnen met een gesprek over hoe het gaat, daarna doen we een geleide meditatie om te landen en aan te komen. Vervolgens zetten we het lijf in beweging door te schudden. Daarna bekijken welke lichaamssignalen er voelbaar zijn als jouw lijf geactiveerd wordt. Wanneer blijkt dat jij je armen goed voelt, maar jouw benen minder voelbaar zijn voor je, zoomen we daarop in. Ik kan je vragen jouw eigen benen aan te raken en hierbij bewust te zijn van je handen. Tenslotte kijken we wat je voelt als ik jouw benen aanraak. Zo onderzoeken we samen wat jou kan helpen meer contact te maken met je benen. 

Een sessie duurt 90 minuten en kost 60 euro.

 

De Zachte Landing

Een hand op mijn rug
Verbinding verzacht
De bron van mijn basis
Als kern van mijn kracht
Terug naar het lijf
Terug naar het leven
Ik reis naar de rust
Belichaamd beleven

Het lichaam dat fluistert
En als je echt luistert
Hoor je misschien mijn echte verhaal
Mijn lijf dat vertelt in haar moedertaal
Voel en doorvoel me
Met horende handen
Ik ben hier zo welkom
Om zachtjes te landen

(Tekst geschreven door en eigendom van Emma Klaassen)

 

Ik kom graag in contact met jou

7 + 8 =